Kuulin erään gurun puhuvan kerran peloista. Hän kysyi, ”kun pelkäät, onko ajatuksesi menneessä, tulevassa vai tässä hetkessä?” Kuuntelija myönsi pelkäävänsä tulevaa. Jos pelkäät tulevaa, sehän ei ole vielä tapahtunut, vai mitä? Pelkosi on siis pelkkä ajatus joka saattaa tapahtua, mutta ei ole sanottua että niin käy. Onko siis järkevää käyttää energiaa tulevan murehtimiseen? Mitä jos pelkosi ei toteudukaan ja olet hukannut arvokasta energiaasi turhaan murehtimiseen? Harmittaisiko? Entä jos pelkosi toteutuu, tuleeko sinulle parempi mieli kun pääset sanomaan ”mä tiesin että tässä käy näin!”?

Mitä murehtiminen sinulle antaa?

Oletko paremmin varustautunut tuleviin katastrofeihin ja arjen pettymyksiin jos murehdit? Onko kehossasi rauhallinen ja luottavainen mieli kun olet saanut murehtia kaikki omat ja läheistesi asiat tarpeeksi monta kertaa? Antaako pelko sinulle energiaa toimia tehokkaammin, paremmin, arvostettavammin? Jos murehdit tarpeeksi, tekeekö se sinusta riittävän? Mitä se lopulta on mitä murehtiminen ja pelkääminen sinulle antaa? Mieti hetki, milloin olet viimeksi kokenut hyvää oloa siitä että olet elänyt pelosta käsin ja murehtinut omaasi tai läheistesi tulevaisuutta.

Ihmismielen on vaikea elää tätä hetkeä. Siksi sitä opetellaan monilla eri läsnäolon kursseilla, mindfullnessilla, meditaatiolla, maadoittumisella. On tietoisesti opetettava itselleen että elämä on NYT. Siksi on hyvin ymmärrettävää että sinä, kuten minäkin elän joskus peloissa ja tulevaisuuden epävarmuudesta huolehtien. Hyvä uutinen on kuitenkin se että sinä pystyt toimimaan poliisina omille ajatuksillesi ja tietoisesti keskittämään ajatuksesi ja tunteesi tähän hetkeen. Se mihin keskityt – lisääntyy. Siksikin suosittelen lämpimästi tähän hetkeen asettumista ja ajatusten ja tunteiden ohjaamista rakkauden, kiitollisuuden ja positiivisuuden suuntaan.

Mutta miten muka arjessa ehtii?

Tiedän, ajatusten ja tunteiden muuttaminen pelkojen sijaan rakkaudesta lähteviksi ei ole helppoa. Varsinkin kun arjen haasteet ovat läsnä joka päivä ja omien ajatusten tutkimiselle ei tunnu olevan aikaa eikä mahdollisuutta. Mutta mitä jos aloittaisit pienestä? Pitäisit vain mielessä periaatteen ”se mihin keskityn – lisääntyy” ja aina kun mielesi lähtee luomaan pelkoja, pysähdy, hengitä ja mieti haluatko jatkaa tuon mielikuvan luomista? Haluatko että se lisääntyy? Aina et tietenkään saa itseäsi kiinni pelkojen pyörittelystä, ne kun tulevat niin automaattisesti, onhan mielesi toiminut niin jo vuosikymmeniä. Ottaa aikaa löytää uusia ajattelumalleja! Aivot toimivat kuin lihas, ne vaativat toistoja kehittyäkseen. Mutta luota minuun kun sanon, sinulla on mahdollisuus vaikuttaa omiin ajatuksiisi ja tunteisiisi, ja siihen miten niiden avulla luot todellisuuttasi, kun vain jaksat joka päivä tehdä töitä itsesi kanssa!

Olet kaiken hyvän arvoinen, olet rakkauden ja ilon arvoinen, kaunis kirkas sielu.
Tee itsellesi palvelus ja keskity hyvään – silloin se lisääntyy.
Ja muista, kun sinä voit hyvin, ympäristösi voi hyvin. Positiivinen energiasi säteilee tuhansiin ihmisiin maailmassa.

Olet rakas ja tärkeä. Aina.