Esittely

Feelingan syntyminen

Feelingan tarina alkoi siitä kun sain lähtöpassit töistä 2019 keväällä. Työstä, joka oli minulle rakkaus, intohimo, identiteetin kehto, jonka ympärille koko muu elämä nivoutui. Kun loppui työ, loppui kaikki mikä oli tuttua, jokapäiväistä, varmaa. Elämä piti aloittaa alusta. Piti miettiä kuka minä olen? Mitä minä haluan? Miten minä sen saavutan? Otti monen monta kuukautta selvitellä asioita itsensä kanssa, antaa anteeksi menneiden virheitä – itselle ja muille – ennen kuin pystyi avautumaan täysin sille mitä lähdin rakentamaan.

Pikku hiljaa punainen lanka löytyi. Halu auttaa ihmisiä. Kun elin kriisiä, sain valtavasti apua ja tukea muilta ihmisiltä, läheisiltä ja tuntemattomiltakin. Koin konkreettisesti miten paljon hyvää maailmassa on vaikka media suoltaakin otsikoissaan jotain aivan muuta. Olin valtavan kiitollinen kaikesta avusta jota sain itseni työstämiseen, ja halusin välittää apua eteenpäin. Halusin auttaa, olla rinnallakulkija, henkisten asioiden valmentaja. Kun selvisi mitä haluan tehdä, alkoi tapahtua.

Eteeni tupsahti kuin tilauksesta NLP Practitioner koulutus, ja vähän sen jälkeen Life Coach koulutus. Tiedätkö sanonnan ”asiat tapahtuu juuri siinä järjestyksessä kuin niiden kuuluukin”? Omalla kohdallani tämä on täysin totta. Ellei olisi tullut potkuja, en olisi tässä nyt, elinvoimaisempana kuin vuosikymmeniin, valmiina auttamaan muitakin jotka haluavat tutustua itseensä, resursseihinsa ja voimavaroihinsa tarkemmin. Haluan auttaa sinua valjastamaan mielesi valtavan voiman omaan käyttöösi, itsesi hyväksi. Tiedän kokemuksesta että omaa ajattelua ja tunteita aktiivisesti muuttamalla myös elämän todellisuus muuttuu, alat nähdä asioita joita et kerta kaikkiaan ennen nähnyt. Alat kuulemaan omaa intuitiotasi, sisäistä ääntäsi joka ohjaa sinua oikeaan suuntaan. Vedät puoleesi ihmisiä joilla on sama hyvä energia.

Ja kyllä, olisin itsekin kiireen ja stressin keskellä ajatellut näistä mielen asioista että ”ihan kiva, mutta ei minulla ole noihin juttuihin aikaa kun on niin paljon töitä”, mutta silloin en tiennyt mitä tiedän nyt. Haluan auttaa sinua oivaltamaan miten voit tehdä elämästäsi parempaa. Ei ”sitku”, ei ”mutku”, vaan konkreettisin keinoin nyt! Elämä on nyt, juuri tässä hetkessä! Kuten Tom Cruise niin osuvasti leffassa Jerry McGuire totesi ”Help me help you!” Anna minun auttaa, kulkea rinnallasi kohti uutta, parempaa arkea.

Ingan taustaa

16 vuotta töitä laidasta laitaan urheiluseuroissa, lajiliiton alueorganisaatioissa, tapahtumatuotannoissa, matkailumarkkinoinnissa. Tuttu näky kentillä vuodesta 1988 lähtien.

Koulutus

 • Meditaatio-ohjaaja koulutus, MB Academy 2023
 • Life Coach koulutus, Valmentamo 2021
 • NLP Practitioner, Tmi Tuija Orelma 2020
 • Johtamisen arki ja käytännöt, Intotalo 2018
 • Markkinointiviestinnän ammattitutkinto, SASKY 2016
 • Seurakehittäjä-koulutus, PPL 2007
 • YTM, International School of Social Sciences, Tampere University 2005
 • Bachelor of Arts, University College Dublin 2003
 • Tiedotusopin ja puheopin aprot avoimessa yliopistossa 1999-2000

Mikä on Life Coach?

Life coach ei ole terapeutti, ei psykologi, vaan valmentaja. Life coach ei ole substanssivalmentaja. Substanssivalmentaja opettaa esim. urheilussa tekniikan jota sitten toistetaan valmennettavan kanssa yhdessä tuhansia kertoja kunnes siitä tulee automaatio. Valmentaja sen sijaan kuuntelee asiakastaan, kysyy paljon erilaisia kysymyksiä ja teettää hänellä kuulemansa perusteella tehtäviä jotka auttavat häntä itseään oivaltamaan mikä hänelle on parasta, mitkä toimintatavat olisi syytä muuttaa ja mitä vahvistaa. Valmentaja ei siis neuvo vaan nimenomaan oivalluttaa. Valmennuksessa keskitytään tähän hetkeen ja tulevaan, menneiden kaiveluun ei niinkään lähdetä. Sinä olet oman elämäsi asiantuntija.

Millaisissa asioissa voin sinua auttaa?

 • arvot ja ajanhallinta
 • itsetunto, itseluottamus
 • uskomukset, anteeksiantaminen, irtipäästäminen
 • kokonaisvaltainen hyvinvointi
 • tunnetyöskentely, ihmissuhteet, vuorovaikutus
 • uravalmennus, työhyvinvointi, yritysvalmennus
 • kokemusasiantuntijuus urheilun parissa työskenteleville

“Koin Ingalta saamani valmennuksen tärkeänä apuna omissa urakehitys mietinnöissäni. Tapaamisissa tehdyt harjoitukset ja keskustelut avasivat ajatteluani ja auttoivat löytämään kaipaamani vastaukset ja suunnan.”

”Valmennus oli voimannuttava kokemus.”

”Inga on luonteva, lämminhenkinen ja kärsivällinen. Kannustus oli lempeää.”

”Valmennuksissa tehdyt muistiinpanot palauttavat minut elävästi valmennustilanteisiin, tuntuu kuin minua kannustettaisiin jatkamaan hyvin alkaneella polulla vaikka valmennus on jo ohi!”

Mitä Life Coach oikein tekee?

Lyhyt vastaus on – kuuntelee. Tässä listattuna muita tapoja joilla toteutan valmennusta:

Kysyn

Valmentaminen on 80% kuuntelua, 20% puhumista. Olen valmennustilanteessa 100% läsnä ja haluan oppia juuri sinua askarruttavat asiat, kuulla sekä mitä puhut että sen mitä intuitioni kertoo rivien välissä olevan.

Mielikuvaharjoitteet

Sillä mitä ja miten ajattelemme on valtava vaikutus siihen miltä elämämme näyttää ja tuntuu. Mielen voima auttaa meitä itsemme kehittämisessä heti kun vain otamme sen tietoisesti käyttöömme. Mielikuvaharjoitteiden kuten rentoutusten ja mielikuvamatkojen avulla muokkaamme ajatusmallejamme niin että ne palvelevat meitä paremmin. Harjoitteet ovat yksinkertaisia mutta tehokkaita.

Kirjoitusharjoitteet

Kun kirjoitat, annat mielikuvituksellesi ja intuitiollesi, sisäiselle äänellesi vallan. Saatat yllättyä miten hyvä ajatuksia ja ideoita sinusta löytyy kun päästät itsesi irti!

NLP (Neuro Linguistic Programming)- harjoitteet

NLP Practitioner-koulutus antoi minulle mainioita työkaluja valmentamiseen. NLP:ssä valjastetaan mieli (neuro), kuunnellaan mitä sanoja käytetään, mitä asioita ja miten niitä itselleen toistetaan (linguistic), ja etsitään oikeat tavat ”ohjelmoida” ajattelua uudelleen (programming). Aivot ovat plastiset. Eli ne muuttuvat sitä mukaa, miten niitä käytämme ja millaisia ajatuksia siellä pyöritämme. Tässä kohtaa on toki hyvä muistaa että mikään ei tapahdu hetkessä. Aivot on kuin lihas, vaatii monta toistoa että tuloksia alkaa näkyä. Toisaalta on myös hyvä muistaa, että kun luotat prosessiin – saavutat varmasti tuloksia.

Feelinga auttaa sinua auttamaan itseäsi

Miksi juuri Feelinga?

Minulle jokainen asiakas on yksilö, joka ansaitsee täyden läsnäoloni. Se aika minkä vietämme yhdessä on vain osa siitä ajasta jonka käytän sinuun. Mietin aina ennen valmennusta miten voisimme edetä parhaiten sinua palvelevalla tavalla, ja välittömästi valmennuskerran jälkeen mietin vielä miten etenimme ja mikä olisi paras tapa jatkaa seuraavalla kerralla. Luonnollisesti joskus suunnitelmat muuttuvat valmennuksen aikana sillä kuuntelen sekä sinua että intuitiotani herkällä korvalla koko yhdessä vietetyn aikamme. Haluan antaa käyttöösi kaiken tietotaitoni, kokemukseni ja asiantuntijuuteni. Laatu on aina ollut minulle määrää tärkeämpi kriteeri ihmisten kanssa toimiessa. Näin myös sinun kanssasi.

Olen itsekin elänyt kovia aikoja, menettänyt läheisiä ihmisiä, kokenut uupumuksia ja pitkäaikaista stressiä, hakenut itseni vahvistamista ja hyväksyntää ulkopuoleltani, antanut muiden määrittää sen millainen olen. Tämän kaiken oivaltaminen on opettanut minulle lempeyttä, itsemyötätuntoa, sekä kuuntelun ja aidon läsnäolon taidon. Minun tavoitteeni on saada sinut oivaltamaan, sillä usko tai älä, kaikki vastaukset ovat jo sinussa! Tarvitset vain vähän apua niiden näkyväksi tekemiseen. Ota yhteyttä niin kartoitetaan miten voin sinua palvella.