”Kaikella on tarkoituksensa”. Tuttu lausahdus meille kaikille ja todella, todella raaka tilanteessa jossa meitä kohtaa yhtäkkinen suuri suru, menetys. Kun elämästämme riuhtaistaan rakas ihminen pois varoittamatta, emme voi millään ymmärtää mikä tarkoitus tälläkin hirveällä tapahtumalla voi olla. Itse elän tuossa synkässä kyseenalaistamisen tilassa juuri nyt saatuani viikonloppuna suru-uutisen.

Järkytystä seurasi itku josta ei tahtonut tulla loppua, suru joka tuntui fyysisesti kehossa. Mikä tarkoitus tällä muka voisi olla? Mietittyäni mieleni sumussa asiaa, heräsin totuuteen. Elämä pysäyttää aina tavalla tai toisella ellemme itse ymmärrä pysähtyä. Ellemme ole linjassa sen kanssa mitä syvällä sisällämme haluamme, jotain tapahtuu jotta havahtuisimme muutoksen tarpeeseen.

Vaikka ulospäin kaikki näyttää olevan hyvin, näin ei välttämättä aina ole. Ja kun joutuu katsomaan itseään syvälle sieluun, näkee sen minkä on arjen kiireellä saanut niin taitavasti piilotettua. En voi hyvin. Nämä ovat niitä hetkiä elämässä jolloin rohkeutemme testataan. Otatko vastuun onnellisuudestasi ja alat tekemään tarpeellisia muutoksia, vai käännätkö katseesi pois peilistä ajatellen ”kyllä tää tästä…”

Itsensä ja elämänsä muuttaminen vaatii aina valtavasti rohkeutta ja sisukkuutta, sillä ihmismieli kavahtaa muutosta. Aivot hamuavat aina takaisin tuttuun ja turvalliseen (vaikka se olisi sinua vahingoittavaa), läheiset ihmiset saattavat kaikota kun tekemäsi muutokset eivät sovi heidän ajatusmaailmaansa, jopa itse tulee kyseenalaistamaan itseään muutoksen keskellä kerran jos toisenkin.

Matka onnellisuuteen ei ole hattaraa ja ilonpisaroita vaan välillä myös raaka sisäinen vääntö siitä mikä on itselle oikeasti tärkeää ja mitä on sen eteen valmis tekemään, että saavuttaa sisäisen rauhan. Tästä huolimatta kannustan sinua tekemään tarvittavat muutokset, jotta onnellisuus, ilo ja rauha saavat tukevan jalansijan elämässäsi. Sillä kun sinä voit hyvin, ihmiset ympärilläsi hyötyvät myös energiastasi, onnestasi. Rakkaus lisääntyy kun sitä jakaa ympäristölleen. Kirjoitan näitä sanoja samalla sekä sinulle että itselleni. HERÄTYS!

Elämä on nyt, ja meidät on luotu tänne nauttimaan, ei kärsimään. Meille halutaan hyvää, me itse valitsemme miten polkumme kuljemme, pelon vai rakkauden kautta.

Muistetaan kertoa läheisillemme että rakastamme, ja ollaan kiitollisia elämän hyvistä asioista.

Joka päivä.