Viime viikolla oivalluttaja (allekirjoitanut) sai oivalluksen! Mietin taas erästä ajatuksissani pyörinyttä asiaa, jotain joka ei ollut muuttunut parempaan vaikka niin olin jo pidemmän aikaa halunnut. Ei, vaikka olin ajatellut, toivonut, lähettänyt pyynnön yläilmoihin. Edelleen tilanne oli sama.

Silloin päässäni välähti itse viljelemäni lause: ”Jos mitään ei muuta – mikään ei muutu.” AIVAN! Tuohan on täysin totta! Ei riitä, että ajattelee ja toivoo, asioille on tehtävä jotain. Ihan konkreettisesti! Pohdin hetken mitä olin TEHNYT asian muuttumisen eteen. No en yhtään mitään. Miten olinkaan ollut näin sokea omalle toiminnalleni. Tuossa hetkessä teki mieli potkaista itseäni mutta sen sijaan aloinkin puhumaan asiasta ystävilleni joiden kanssa olimme tuolloin kevätretkellä. He ymmärsivät kyllä heti mistä oli kyse, ja olivat asiasta kanssani samaa mieltä. ”Nyt Inga, ala hommiin!” oli kehoitus. Ja minähän aloin!

Muutoksen ei tarvitse olla suuri. Jos haluat laihtua, lisää arkiliikuntaa. Jos haluat tutustua ihmisiin, pakota itsesi omasta turvakolosta ihmisten ilmoille. Tai jos haluat itsellesi lisää aikaa, kalenteroi sitä kuten kalenteroit muunkin elämäsi. Muutos lähtee meistä jokaisesta itsestämme kun vain niin haluamme ja olemme valmiit uuteen, parempaan elämään! Myös unelmat lähtevät pienestä, siitä ensimmäisestä askeleesta.

”Jos en minä niin kuka – jos ei tänään niin koska” on mielestäni hyvä lausahdus. Sen sisäistämällä saat aikaan elämässäsi ihmeitä! Otetaan yhdessä ensimmäinen askel tänään, olkoon se mitä tahansa tavoitetta kohti. Meissä jokaisessa on valtava voima sisällä – paljon suurempi kuin uskoisimmekaan. Valjastetaan se ja ratsastetaan auringonlaskuun, sillä me olemme sen ansainneet – onnen.

Inspiroivaa alkavaa viikkoa toivotellen,

Inga