Hyvää tätä vuotta!

Vuosi vaihtui ja uuden kalenterin täyttäminen alkoi jälleen kerran. Olen perinteisen paperikalenterin järkkymätön kannattaja edelleen, vaikka toisena kalenterinani toimiikin puhelin. Paperista kalenteria on vaan jotenkin mukavampi plärätä ja siitä löytää asiat helpommin (tai näin selitän itselleni). Lisäksi, ajatus koko elämäni suunnitelman lataaminen ainoastaan sähkölle on jotenkin pelottavaa. Ainahan asioita katoaa bittiavaruuteen…

Paperikalenteri tai sähköinen, kumpi vaan sinua miellyttää, alkaa kuitenkin jo täyttyä pikku hiljaa. Mietin aina vuoden alussa mitä teemoja alan kalenteriini täyttämään. Pelkkiä työasioita, vai kalenteroinko myös liikunnan ja levon? Entä ajan ystäville ja perheelle? Tuleeko kalenterista liian tukkoinen jos siinä on kaikki, vai olisiko hyvä aikatauluttaa myös vapaa-aika ihan paperille?

Ellei liikuntaa ole jossain ylhäällä tai sovittuina tapaamisina, sillä on tapa ”unohtua”. Toisin sanoen se jää kun sohva kutsuu. Tämä huomio puoltaa liikunnan kalenteroimista. Toisaalta, eikö liikunnan pitäisi olla mukavaa tekemistä silloin kun sille on hyvä aika ja vireystasot puoltavat liikettä? Silloin liikkuisin omaa kehoa kuunnellen, ilman suorituspaineita. Mutta eikö pieni paine olisi kuitenkin paikallaan niin tulisi liikuttua riittävästi oman hyvinvoinnin takaamiseksi?

Entä sitten ne perheen ja ystävien kanssa vietetyt ajat. Pitäisikö kalenteriin merkitä ajankohtia jolloin soittelee perheelle ja ystäville jotka asuvat muilla paikkakunnilla? Tai määrittää tietyt ajat joihin pyrkii sopimaan tapaamisia ystävien kanssa jotka asuvat lähistöllä? Vai olisiko järkevää mennä virran mukana, tavata ja soitella silloin kun siltä tuntuu ja muille sopii?

Mitä enemmän näitä kalenteriasioita miettii, sitä monimutkaisemmiksi ne tuntuu tulevan. Niinpä taidankin toimia kuten viime vuonna. Se toimi hyvin. Työt tuli tehtyä, liikuin tarpeeksi ja läheisetkin olivat elämässä läsnä.

Toivon että sinun kalenterin käyttöönottosi oli hieman helpomman ajatusprosessin takana kuin minulla!

Ja muistathan, että vaikka kalenterissa ei muistutusta olisikaan – sinä olet elämäsi tärkein ihminen. Pidä itsestäsi hyvää huolta myös vuonna 2023!

love wins,

Inga