Ennen kuin aloitan tarinani, haluan korostaa että kyseessä on minun henkilökohtainen kokemukseni. Uskon vahvasti lääketieteeseen ja sen tutkittuun tietoon jolla ihmisiä hoidetaan. Tämä kertomus on minun subjektiivinen näkemykseni siitä miten itse sairastuessani tällä kertaa toimin. Vakavammassa tilanteessa olisin ehdottomasti hakeutunut lääkärin hoitoon.

————————————————————

Kauan siinä meni mutta vihdoin se ”iso K” löysi myös minun luokseni. Hauskintahan tässä on se että ajattelin kyseessä olevan vain jonkun perus flunssan enkä edes ajatellut tekeväni testiä kun edessä ei kuitenkaan ollut ihmiskontakteja muutamaan päivään. Pomoni vahvasta suosituksesta tein kuitenkin lopulta kotitestin ja alle viidessä minuutissa testitikussa komeili kaksi vahvaa viivaa. Tulos yllätti, mutta selitti samalla jäätävän selkäkrampin edelliseltä päivältä – se kun ei oikein kuulu mulla perus flunssan oireisiin.

Positiivinen tulos ei vaikuttanut juurikaan suunnitelmiini. Ainut mikä muuttui oli välittömästä alkanut itsestä huolehtiminen ajatuksen tasolla. Meditoin valoa, terveyttä, etsin youtubesta ”guided healing meditation” -termeillä sopivaa kuunneltavaa ja olin vaan. Vetovoiman lakia noudattaen kiitin siitä että olen terve. Vetovoiman lakihan toimii kuten Alladinin lamppu. Kun pyydät jotain, se toteaa ”your wish is my command” ja alkaa toteuttaa toivetta. Siksi kiitin siitä että olen terve, sillä sitä halusin. Sen sijaan että olisin ajatellut sairautta – sillä se olisi tuonut lisää sairautta. Keskittymällä terveyteen, autan kehoani paranemaan. Keskittymällä huonoon olooni, luon lisää huonoa oloa.

Pakko myöntää, ei ole helppo homma kiittää terveydestä kun tuntuu että pää räjähtää ja sydän hakkaa rinnasta, mutta paniikkikohtauksia kokeneena tiedän että jos fokusoin ajatukset kehon pelottaviin reaktioihin, ne eivät ainakaan helpotu. Se mihin keskityt – lisääntyy. Siksi laitoin kaiken fokukseni siihen että olen terve, kaikki on hyvin. Kaiken tämän lisäksi lepäilin, otin päänsärkyyn lääkettä, nesteytin kehoani teellä johon paloittelin valkosipulia, inkivääriä ja sitruunaa. Luraus hunajaa toimi makeuttajana.

Ensimmäinen yö koronassa oli pahin. Menin nukkumaan hyvissä ajoin kun selkä- ja päänsärky tuntuivat illan mittaan pahenevan. Nukkumaan mennessäni laitoin selän alle lämpimän kaurapussin ja hieroin päänahkaani. Kiitos että olen terve.

Aamu valkeni parempana, flunssa oli helpottanut melko lailla. Pää ei ollut enää kipeä ja selkäsin jomotti huomattavasti vähemmän. Kiitos että olen terve. Päivän tein etätöitä ja iltapäivällä huomasin että kaupassa pitäisi käydä. Onnekseni naapurissa asustaa rakas ystäväni jolle laitoin viestiä, olisikohan hän menossa kauppaan tänään, tarvitsisin muutaman jutun. Alle puolessa tunnissa ovelleni toimitettiin pyytämäni ruuat ja sain kuulla että hän oli jo valmiiksi kaupassa kun laitoin viestiä. Jostain syystä laitoin viestin juuri oikeaan aikaan. Elämän synkronia jaksaa aina yllättää.

Illan mittaan ajatukseni valuivat tähän päivään. Olisipa kiva saada seuraa päivälle, ajattelin. Samalla puhelimeen napsahti viesti toiselta ystävältäni ”tiedän että aikataulu on nopea mutta haluaisitko koirakaverin huomenna vieraaksi kun mä lähen päiväreissulle?” Naurahdin ääneen. No todellakin haluan! Vetovoiman laki toimi jälleen. Kun pyytää – saa. Mitä enemmän silmäni ovat elämälle avautuneet, sitä useammin näen ympärilläni näitä uskomattomia pieniä synkroniteetteja. Jotkut kutsuvat niitä sattumiksi mutta mä uskon että me luomme itse elämäämme ajatuksillamme ja tunteillamme. Uskon että musta pidetään huoli ja pyyntöihini vastataan.

Heräsin tänä aamuna jälleen terveyttä tuntien, siitä kiittäen. Meditoidessa huomaan sydämeni edelleen lyövän lujempaa kuin normaalisti ja yskä yllättää aina välillä, mutta pohjimmainen ajatukseni on kuitenkin ”kiitos että olen terve, kiitos että musta pidetään huolta, kaikki on hyvin”. Tämän blogin julkaisun jälkeen lähden hakemaan karvakaveria päivähoitoon. Toivon että sinunkin lauantaisi sisältää paljon kiitollisuutta, iloa ja rakkautta. Kun keskityt hyvään – saat hyvää.

Olet rakas ja tärkeä, muista se aina.

-inga